18 agosto 2023

Les Nostres Bandes | El Centro Estudio Musical d'Almàssera amenitza el Valencia CF – UD Las Palmas

www.valenciacf.com

Este divendres, amb motiu del partit Valencia CF – UD Las Palmas de la jornada 2 de LaLiga 2023-24, ens ha visitat al Camp de Mestalla el Centro Estudio Musical d'Almàssera.

Els orígens del Centro Estudio Musical d'Almàssera se situen en 1906 en el si de la societat de llauradors local fins a la seua dissolució en 1920. Posteriorment, en 1940, un grup de músics de l'antiga banda van decidir formar el CEM. Des d’eixe moment, la banda ha participat en nombrosos festivals, intercanvis i concerts, tenint com a directors a Miguel Rodrigo, Antonio Solé, Francisco Carreño,  Ricardo Molins, Jesús Juan Oriola, Francisco. Manuel Tabasco, Manuel Bonachera Pedrós i Manuel Járrega Ventura entre altres.

L'època ‘daurada’ del Centro Estudio Musical d'Almàssera va començar en la dècada dels 90 quan la banda va aconseguir prestigiosos guardons com el Tercer Premi en el certamen de la Diputació de València, el Segon Premi en el de Leganés o el Primer Premi amb la màxima puntuació i Estendard d'Or en la Segona Secció del Certamen Internacional de Bandes de Música de Kerkrade (Holanda). Durant eixa dècada, la banda va realitzar també diferents actuacions a Galícia, Portugal i França. En 2009, la banda d'Almàssera es va dividir, formant-se dues agrupacions en la localitat.

En l'actualitat, la banda del Centro Estudio Musical d'Almàssera està dirigida per Vicente Rioja Torres i és el seu president Julio Yagüe Pérez.

En la seua visita al Camp de Mestalla, el Centro Estudio Musical d'Almàssera ha interpretat els pasdobles Educandos de Benejúzar, El Gato Muntés, Festa en Benidorm, Paquito el Chocolatero, Tercio de Quites, Morenito de València, José Luis Valero, i l'himne del club Amunt València.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.